Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари каза, че израелските сили са

...
Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари каза, че израелските сили са
Коментари Харесай

Израелската армия е открила тунели на Хамас под университет в Газа

Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари сподели, че израелските сили са унищожили здания и инфраструктура в университета Ал-Азхар , който съгласно него е бил употребен от бойци на " Хамас ", пише " Би Би Си ".

Според Хагари акцията е разкрила под земята път, който излиза от двора на университета и води до учебно заведение, ситуирано на към километър. Открити са взривни устройства, елементи от ракети и пускови установки.

По време на друга акция в региона на болница Шати, бойците на израелската войска идентифицираха бдителен пост, оборудван със снайперистка позиция, сподели Хагари.

Там са били съхранявани муниции, гранати, военно съоръжение , 200 радиостанции и десетки видеокамери, сподели представител на ИД.

Израел неведнъж упреква " Хамас " че съзнателно укрива инфраструктура и съоръжение измежду цивилни здания и институции, изказване което " Хамас " изрично отхвърля.

По-рано предходната седмица, израелската войска заяви, че бойци от 460-та бронетанкова бригада и 50-ти батальон от бригада Нахал по време на интервенции в северната част на Ивицата Газа.
 Хамас: Един от заложниците е умрял по време на израелска военна интервенция
Хамас: Един от заложниците е умрял по време на израелска военна интервенция

138 души остават в ръцете на екстремистите, в това число почти 20 дами и две дребни деца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР